U Varaždinu i Zagrebu 17. i 18. lipnja 2024. održane su cjelodnevne mindfulness radionice za suce i državne odvjetnike te sudske i državnoodvjetničke savjetnike.

Više od 40 polaznika steklo je nova znanja o modernim pristupima upravljanju stresom (mindfulness) te praktične alate za izgradnju mentalne otpornosti kao i očuvanja zdravlja i unutarnje dobrobiti u stresnoj svakodnevici.

Edukaciju je organizirala Pravosudna akademija – tijelo Ministarstva pravosuđa zaduženo za provedbu stručnog usavršavanja i cjeloživotnog učenja pravosudnih dužnosnika i službenika u pravosuđu te je primjer kako i Republika Hrvatska ide u korak s modernim europskim i svjetskim praksama brige o mentalnoj i fizičkoj dobrobiti na radnim mjestima.

Radionice su vodile predsjednica udruge mr. sc. Iva Mia Krušlin i dopredsjednica udruge Ines Grubišić, dipl. iur., u skladu s najvišim standardima podučavanja mindfulness tehnika kao sekularnog i znanstveno utemeljenog pristupa nošenju sa stresom.

Ako želite i vi organizirati ovakvu radionicu za svoj kolektiv, kontaktirajte nas na info@mindfulnessinicijativahrvatska.hr.