MIH-eamba je sa zadovoljstvom sudjelovala u Fazi 2 projekta „Gradovi i općine koji brinu“ u Grad Nova Gradiška. U sklopu Faze 2 cilj je doprinijeti lokalnoj zajednici kroz primjenu u praksi naučenog na Mindfulness mentalnom treningu na radnom mjestu (8 modula, Faza 1).

Gradska uprava Grada Nova Gradiška za Fazu 2 odabrala je volontersku akciju pomoći stoljetnim kruškama pod nazivom „Susret kod tri kruške – Predola”. U akciji su sudjelovali zaposlenici Gradske uprave te HGSS.

Nakon 40-ak minuta svjesnog i prisutnog pješačenja na planinsku livadu Predola, sudionici su revitalizirali, očistili i obnovili tri stoljetne kruške. Zajedničkim su snagama uklonili bršljan te na taj način oslobodili stabla. Plodovi ovih starih sorti krušaka omiljena su poslastica građana koji dolaze na planinsku livadu Predola.

U obnovu starih krušaka bio je uključen i HGSS koji je pružio podršku i savjete kako bi se osiguralo sigurno i uspješno izvođenje radova. Ova akcija nije bila samo šetnja, već prilika i simboličan čin da zajedno doprinesu očuvanju našeg okoliša za buduće generacije.