U utorak, 17. listopada 2023. godine, u Zagrebu je održana konferencija pod nazivom „Ulazak Hrvatske u Europsko udruženje za mindfulness i predstavljanje međunarodnog mindfulness projekta Gradovi i općine koji brinu“.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i gradonačelnik Grada Nova Gradiška Vinko Grgić, kao predstavnici prvog grada i prve općine koji brinu u Republici Hrvatskoj, podijelili su svoja iskustva sudjelovanja u ovom projektu. Kako im je mindfulness mentalni trening pomogao u poboljšanju radne atmosfere u smislu produktivnosti, ugodnije komunikacije i u pružanju kvalitetnije usluge građanima rekli su nam Suzana Šepić, Vedrana Šanko i Željko Jurčić zaposlenici Općine Viškovo te Danijela Jugović i Gordana Šimić djelatnice Grada Nova Gradiška.

Katharina Müllen, predsjednica Upravnog odbora eambe u svojem je prvom obraćanja govorila o sličnim projektima u svijetu te je istakla kako su Viškovo i Nova Gradiška jedni od tek 100 takvih lokalnih jedinica u svijetu. Mindfulness trenerica Kelly Boys javila se videom u kojem je pozdravila provedbu projekta te ukratko ispričala o sličnom projektu „Mindful Cities” koji se provodi u SAD-u

U svojem drugom izlaganju Katharina Müllen je predstavila Europsko udruženje za mindfulness te važnost nacionalnih mindfulness udruženja u svijetu, važnost čuvanja integriteta mindfulness profesije i daljnju ulogu mindfulnessa u jačanju mentalnog zdravlja u hrvatskom društvu.

Predsjednica udruge Mindfulness Inicijativa Hrvatska – eamba (MIH-eamba), Iva Mia Krušlin predstavila je rad Udruge te već započeti veliki projekt mindfulnessa u lokalnoj zajednici – „Gradovi i općine koji brinu“, kreiranog po uzoru na slične projekte u inozemstvu.

O dobrobitima mindfulnessa iz vlastitog iskustva, spontano se obratio i saborski zastupnik Davor Bernardić koji je bio gost na Konferenciji.

Poslije konferencije, održan je sastanak s učiteljima, facilitatorima i coach-evima mindfulnessa vezano uz daljnju suradnju.

Ovdje pronađite priopćenje za medije, a na našem Youtube kanalu možete vidjeti snimku konferencije kao i priloge s televizijskih i radijskih postaja. Na ovim se poveznicama nalaze objave iz medija: