Jučer je u britanskom parlamentu prezentiran najnoviji izvještaj o mindfulnessu u britanskom parlamentu pod nazivom „Mindfulness u Westminster-u – Refleksije britanskih političara“ (Mindfulness in Westminster – Reflections from UK Politicians).

Izvještaj opisuje kako je mindfulness mentalni trening pomogao britanskim parlamentarcima da bolje upravljaju nesuglasicama te koliki je potencijal mindfulnessa na opću političku kulturu.

S obzirom na to da je udruga MIH-eamba zajedno sa svojim gostima, europskim parlamentarcima koji prakticiraju mindfulness u svojim parlamentima, u Hrvatskom saboru, 30. rujna 2023. predstavila dobrobiti mindfulnessa za parlamentarne zastupnike, predsjednica Udruge, Iva Mia Krušlin, pozvana je u Westminster na predstavljanje Izvještaja.

Iva Mia Krušlin, kao jedina predstavnica iz Hrvatske, bila je jedna od uzvanica na promociji Izvještaja u Londonu, zajedno sa predstavnicima britanskog parlamenta, Zaklade Oxford Mindfulness Velike Britanije, tvrtke Awaris, Mindful Cities iz SAD-a te Search Inside Yourself Leadership Instituta.

Publikaciju je izdala udruga Mindfulness Inicijativa Velike Britanije, i može se preuzeti OVDJE.