Mindfulness Inicijativa Hrvatska je s engleskog na hrvatski jezik prevela britanski izvještaj UK – Nacija Potpune Svjesnosti (Mindful Nation Report). Ovaj je Izvještaj nastao nakon više od godine dana istraživanja i ispitivanja, uključujući i osam predstavljanja u parlamentu na kojima su se iznosili dokazi o blagodatima potpune svjesnosti u javnom i privatnom sektoru.

U ovom Izvještaju pogledajte praktične primjere kako je Velika Britanija uvela potpunu svjesnost u četiri područja javne politike: u zdravstvo, na radna mjesta, u obrazovni sustav te u zatvore. Detaljnije pročitajte u Izvještaju.

U Izvještaju Svjesne Nacije nalaze se preporuke vladi za praktičnu primjenu mindfulnessa u javnoj politici. Cilj izvještaja je smanjiti proračunske izdatke u četiri područja javne politike:

  • zdravstvo – umjesto antidepresiva moguće je dobiti mindfulness mentalni trening na – uputnicu
  • radna mjesta – utvrđeno je da su glavni uzrok odlaska na bolovanje problemi s mentalnim zdravljem što uzrokuje velike troškove za državu.
  • obrazovni sustav – nakon što je mindfulness uveden u škole dokazani su bolji akademski rezultati
  • zatvori – uvođenjem mindfulness mentalnih treninga u zatvore utvrdilo se bolje nošenje s depresijom i anksioznošću, a time i uspješnija integracija u društvo

 

Preuzmite Izvještaj UK – Nacija Potpune Svjesnosti

Izvještaj Svjesne nacije šaljemo na zahtjev zaprimljen na info@mindfulnessinicijativahrvatska.hr