Priručnik za lidere spaja drevne istine s kontekstom vođenja u 21. stoljeću: Lideri koji njeguju svoje „unutarnje stanje“ lakše donose odluke u skladu sa savješću ili „logosom“, imajući na umu dobrobit društva. Iako je knjiga namijenjena liderima iz svih segmenata društva, najveći fokus stavljen je na politiku, dijelom zbog nedostatka kvalitetne literature, a dijelom zato što svakodnevne odluke političara i izvršne vlasti najviše utječu na životni standard sadašnje i budućih generacija. Autorica govori zašto žene unatoč emancipaciji, i dalje često djeluju iz skučenog centra moći s nižim plaćama te zagovara promjene u obrazovnom sustavu. Teoretski dio knjige potkrijepljen je praktičnim savjetima i portretima velikih lidera: Benjamin Franklin (privatni sektor i politika), Nikola Tesla (znanost), Martin Luther King (civilno društvo), Mahatma Gandhi (politika), Isaac Tigrett (privatni sektor) i Zlatko Dalić (sport).

Knjiga se nalazi u prodaji od 13. prosinca 2019. u knjižari Planetopija, Ilica 68. https://planetopija.hr

Knjiga spaja vječnu istinu vodstva staru preko 2500 godina u kontekstu modernog vođenja 21. stoljeća. Liderima je danas izuzetno teško brzo donijeti ispravne odluke zbog velike količine informacija i multidisplinarnosti na najvišim razinama odlučivanja. Knjiga donosi praktične savjete kako „unutarnji rad“ liderima pomaže donijeti odluke u skladu sa savješću ili „logosom“ za dobrobit društva. Iako je knjiga namijenila liderima iz svih segmenata društva (znanost, sport, civilno društvo i privatni sektor) najveći fokus stavljen je na segment politike. Jedan razlog je manjak kvalitetne literature u tom području, a drugi što svakodnevne odluke političara i izvršne vlasti najviše utječu na životni standard sadašnje i budućih generacija.

Knjigu je moguće kupiti u knjižari Planetopija – https://planetopija.hr/kategorija/duh-um-i-tijelo/tema/osobni-razvoj/prirucnik-za-lidere